Årets svenska skivor 2007

Magert svenskt musikår

Precis som musikåret 2007 generellt så har det varit ett ganska magert svenskt musikår. Det fanns ett antal releaser som kändes rikitgt intressanta på förväg, till exempel Kent, Moneybrother och The Hives, men ingen av dem var tyvärr så bra som man hoppats.

Kent en besvikelse

Mina förväntingar var klart högst på Kent. De saknar ju egentligen motstycke i svensk musikhistoria men Tillbaka Till Samtiden känns ärligt talat som Kents sämsta skiva någonsin. Den är absolut inte dålig och de flesta låtarna är bra men jag saknar de där riktiga höjdarlåtarna.

Fortsatt nedgång för Mando Diao och Moneybrother

Både Mando Diao och Moneybrother två förstaskivor är skivor som jag tycker är väldigt bra men båda har känts på nedgång de senaste åren och deras skivor Never Seen the Light of Day respektive Mount Pleasure känns båda som fortsatta nedgångar. Båda skivorna har sina bra låtar men är långt ifrån bra rakt igenom.

The Hives upprepar sig

The Hives The Black And White Album är en bra skiva men det börjar kännas lite som om man har hört det hela förr och de känns inte lika roliga längre. Med tanke på hur bra The Hives är live är jag dock säker på att materialet känns klockrent på scen ändå.

Årets bästa svenska är istället...

Årets bästa svenska skivor tycker jag istället Jens Lekmans Night Falls Over Kortedala, The Tough Alliance A New Chance samt faktiskt Timo Räisänen Love Will Turn You Around. Jag har alltid tyckt att Timo Räisänen är smått överskattad men denna skiva gillar jag faktiskt. Väldigt svensk indie förvisso men det kan vara skönt ibland också. Jens Lekman har ju varit smått överdrivet hyllad men jag håller med om att det är en mycket mycket bra platta. Tough Alliance elektroniska banala pop fungerar bra för mig, skivan innehåller ett flertal sköna låtar som man blir smått glad av att lyssna på.

Those Dancing Days mest spännande

Those Dancing Days från Nacka släppte sin självbetitlade debut EP och singeln Hitten i all ära men klart bäst på skivan är återigen självbetitlade Those Dancing Days. Those Dancing Days är en intressant skivdebut att se fram emot 2008.
/Kano KluckforsKommentarer
Inga kommentarer för denna recension. Lägg till kommentar
Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.