Bäst just nu

 1. Band of Horses
 2. The Killers
 3. The Format
 4. The Shins
 5. Aqueduct
 6. TV On the Radio
 7. Death Cab for Cutie
 8. Mates of States
 9. Interpol
 10. Weezer
Denna lista är över mina favoriter på den amerikanska indiescenen just nu. Vet att The Format har splittrats men sista skivan är i så pass gott minne att jag vill ha med dem ändå.

Favoritartister

 1. The Smiths
 2. David Bowie
 3. Bob Dylan
 4. Neil Young
 5. Pixies
 6. Morrissey
 7. Red House Painters
 8. The Format
 9. Band of Horses
 10. The Killers
Svårt svårt svårt. Så många jag skulle vilja ha med och så svårt att sätta dessa tio i rätt ordning men så här får listan se ut just i detta ögonblick.

Freddy Hallgren

Jag har lyssnat på alternativ musik sedan sent 80-tal och samtidigt som jag självklart lyssnade på de aktuella banden då (tänker på Madchester-scenen och shoegazing-genren bland annat) så arbetade jag mig bakåt i musikhistorien lika mycket. Band som fortfarande var halvaktuella då som t ex The Smiths, Pixies och The Jam var några band som fångade mitt intresse men det gjorde även minst lika mycket artister som David Bowie, Bob Dylan och Neil Young.

Under 2000-talet så har den amerikanska musiken fångat mitt intresse rejält och många nya favoritband har poppat upp. The Shins, The Format, Band of Horses, Death Cab for Cutie, White Stripes, The Killers och Mates of States är några jag vill nämna men det finns självklart fler. Kryddar man dessutom med 80-tals klassiker som Red House Painters, Smudge och Dinosaur JR och Weezer så tycker jag att den amerikanska musikscenen känns både bättre och intressantare än den brittiska just nu. Självklart diggar jag även den brittiska musiken skarpt, jag känner bara att jag har lite mer amerikanska drag i mig just nu.

Jag kommer att recensera både gamla och nya skivor fast endast när jag verkligen känner för att jag vill skriva något om skivan, därför finns det risk för att min recenseringstakt kommer bli ganska låg.

Senaste recenserade skivorna av Freddy Hallgren


Vill ni ha en profilsida hos oss och skriva recensioner och/eller blogga här? Klicka här för att kontakta oss.
Vill ni skriva? Recensioner, bloggar eller hyllningstexter...

Klicka här för att kontakta oss.