Bäst just nu

 1. Markus Krunegård - Markusevangeliet
 2. Chemtrails från Becks Modern Guilt
 3. Dirty Pretty Things senaste skiva Romance At Short Notice
 4. She and Him, skiva Volume One
 5. Weezers The Red Album

Favoritartister

 1. The Smiths
 2. The Clash
 3. Stone Roses
 4. Pixies
 5. Radiohead
 6. Kent
 7. Arctic Monkeys
 8. The Killers
 9. The Jam
 10. Håkan Hellström
Tre första platserna rätt gjutna. Övriga är något av icke inbördes ordning, vissa kanske saknas men alla kan inte få plats...

Favoritskivor

 1. The Smiths - The Queen Is Dead
 2. The Clash - Sandinista
 3. Stone Roses - Stone Roses
 4. Strangeways, Here We Come - The Smiths
 5. Bossanova - Pixies
 6. The Bends - Radiohead
 7. Screamadelica - Primal Scream
 8. After the Gold Rush - Neil Young
 9. Och Stora Havet - Jakob Hellman
 10. Weezer - Pinkerton
Bästa skivorna är verkligen svårt. Ju äldre de är desto säkrare är man på att de verkligen håller, därav avsaknaden av nyare skivor.

Kano Kluckfors

Från att på 80-talet först varit syntare för att senare göra ett grovt hopp till hårdrocken började jag finna den rätta musiken i början av 90-talet. Det började med svartrocken á la Sisters of Mercy, Mission och The Cure samt tyngre industrisyntband som Skinny Puppy och Revolting Cocks. Detta gjorde att jag fick upp ögonen för 120 Minutes på MTV med Paul King vilket is in tur ledde till att jag började fastna för indiepopen. I första hand var det mina absoluta favoritband (än idag) från Manchester, The Smiths och Stone Roses, som framför allt gällde men då det i samma era började dyka upp band som Blur, Suede, Ride och Oasis blev självklart även dessa favoriter.

Det var dock hela musikgenren indie som var intressant och banden jag lyssnade på då var ganska många men exempel är Weezer, Popsicle , St Etienne och Ash. I takt med att fler på den tiden nutida band upptäcktes fann jag även äldre favoriter såsom The Clash, Bob Dylan och Neil Young för att nämna några.

Min musiksmak sedan början av 90-talet har väl egentligen inte förändrats nämnvärt. Jag hade en liten svacka med musiklyssnandet i slutet av 90-talet och har därmed missat en del band från just den tiden (och även vissa skivor från gamla favoriter som släpptes under den tiden). Från det att jag började lyssna helhjärtat på musik igen har nya favoriter som Arctic Monkeys, Snow Patrol, The Killers och Aqueduct dykit upp. Har numera ingen egentlig favoritgenre av indie, lyssnar lika gärna på "basic" indiepop och punk som elektronisk och lågmäld indie.

Senaste inlägget i bloggen

Bloggnamn: Elevate me later (totalt 88 inlägg)
Tillbaka (och Franz Ferdinand)...
Har varit inaktiv ett längre tag nu då annat tagit upp min tid men tänkte komma igång lite med bloggandet igen i alla fall o...
(11 februari 04:56, 2009)

Senaste recenserade skivorna av Kano Kluckfors

MGMT - Oracular Spectacular (30 oktober 2008)
Glasvegas - Glasvegas (26 oktober 2008)


Vill ni ha en profilsida hos oss och skriva recensioner och/eller blogga här? Klicka här för att kontakta oss.